Kylvöt tehty, samoin ensimmäinen säilörehusato

0612d

Kylvöt saatiin viime viikolla päätökseen, viimeisenä märimmät suolohkot. Lehmien ensimmäinen säilörehusato korjattiin myös viime viikolla. Ensimmäisenä päivänä niitto ja samantien pöyhimellä karhot levälleen. Seuraavana päivänä puolilta päivin alkoi karhotus ja paalaus heti perässä. Iltaan mennessä oli kaikki paalit jo tuubissa suojassa.

0612c

0612

Pöyhintä heti niiton jälkeen nopeuttaa heinän kuivumista, mikä puolestaan estää karhossa tapahtuvaa virhekäymistä. Näin rehusta saadaan hyvää ja tasalaatuista. Pöyhinnän ansiosta jo vuorokauden kuivausaika puolittaa paalien lukumäärän, verrattuna suoraan niittomurskaimen karholta paalaukseen. Karhotuksella saadaan paalaajalle hyvänkokoiset, tasaiset karhot juuri sinne minne halutaan. Lisäksi paalausaika on pudonnut kolmasosaan aikaisemmasta.

0612b

Huomenna jatkuu hiehorehujen osalta. Paalausta kestääkin sitten läpi kesän, vuoroin lehmien ja hiehojen rehuja. Ja syksyllä vielä oljet…