Ja taas odotellaan sitä kevättä…

Sydäntalven hiljaiselon jälkeen heräsi emäntäkin päivittämään hotellin kuulumisia. Se on tuo aurinko, mikä pistää ajatuksen taas rullaamaan… ja talitintitkin laulavat jo kevätlaulujaan!

Ensimmäinen syksy ja talvi hotellissa on sujunut mukavasti. Työtavat ovat muokkautuneet sujuviksi ja ne niin paljon puhutut rutiinit on lopulta löydetty=) Uusi työntekijä aloitti tammikuun alussa. Karjanhoitajasta luovuttiin ja löysimme tilalle innokkaan konemiehen, joka onkin traktorin ratissa lähes koko ajan. Näin isännältäkin liikenee aikaa paremmin eläinten tarkkailuun ja tilan muihin töihin.

Lypsylehmiä on ulkoilutettu läpi talven, lähes päivittäin. Ovatpa pariin  otteeseen tehneet pidemmänkin lenkin, kun päättivät mennä veräjästä läpi. Eivät onneksi kauemmaksi lähteneet, mitä nyt tarkastivat pihaton ja lantalan ympäristön, kasvimaan, hiihtoladun, kuivurin ympäristön ja mummolan pihan kautta tulotien… Mielellään kuitenkin tulivat takaisin navettaan, molemmilla kerroilla.

Hotellissa on tällä hetkellä noin 230 hiehoa, määrä kasvaa pikkuhiljaa. Enemmän hotellin arkipäivästä ja työtavoista tullaan kertomaan omalla välilehdellään, mikä toivottavasti ilmestyy piakkoin (jos emäntä saa yhteistyön tietokoneen ja kameran kanssa sujumaan yhtä hyvin kuin hiehojen…).